A Minimalist Kitchen in Notting Hill

Set in the Westbourne Conservation Area of North West London, this four storey Victorian townhouse has been renovated from top to bottom. Our clients, who have lived here for 25 years, enlisted the help of architects and designers Studio Varey to reimagine their 19th-century home to better suit modern family life and the results are stunning! 

“Our goal was to create an open-plan living space and bring lots of natural light into the ground floor, helping it to feel more inviting and better suited to entertaining family and friends” explained Studio Varey when interviewed by Dezeen magazine about the project.

At the centre of the space is a Half Moon White Pluck kitchen. Our design includes symmetrical cupboards that nestle seamlessly with the room’s interior architecture, complementing the clean, minimalist lines.

To ensure the family has plenty of storage space, the island incorporates cupboards too. A Dekton worktop with matching backsplash brings a swirling pattern to the scheme.

Amidst the serene whites of this room, wood including exposed structural oak beams, the dining table and chairs add warmth and texture. The floor is polished concrete. 

Described as a ‘masterclass in adding soul to white decor’ by Livingetc magazine, they perfectly sum up this space as ‘calm, airy, light. But also soulful, inviting, even enriching’. 

PS You may notice something unusual about this project when compared to our other kitchens and that is the handles, we are always happy to incorporate custom client choices!

Photographer: Taran Wilkhu